Kitten beleid

Een nestje van Ragdoll Cattery Mecoté wordt gefokt in huiselijke kring. De eerste weken zit moeders met haar kittens op mijn slaapkamer of de kattenkamer. Zodat ze in alle rust kan wennen aan haar rol als moeder. Zodra de kittens een week of 3 zijn verhuizen ze naar de kittenkamer om zo eerst zindelijk te worden en aan vast voer te wennen, tussen de andere katten en de huiselijke drukte, om ze aan zoveel mogelijk geluiden en situaties te laten wennen. Wij voeren RC Mother and baby.

Met 10 weken lopen ze door het hele huis heen. Rond de 14e week worden ze gecastreerd of gesteriliseerd indien niet voor de fok.

Naar Nederland en België verkopen wij niks voor de Fok.

 

Ouderdieren van de cattery zijn altijd volledig getest:
-FIV/FeLV (kattenaids en -leukemie) via een snaptest
-Echo voor PKD/CIN (nieren) en HCM (hart) jaarlijks
-DNA-test voor PKD en HCM

Kittens worden volgens schema ontwormd en 2x geënt en ze vertrekken gecastreerd/gesteriliseerd, voorzien van een chip, Europees paspoort, hun stamboom, kittencontract, een leuk kittenpakket, op ong 15  weken leeftijd. 

 

Kittenbeleid:
Wachtlijst is vol!

 

U mag er ook voor kiezen zelf de website of fb in de gaten te houden.

Kennismaking*
Om in aanmerking te komen voor een kitten, zal men altijd eerst op bezoek moeten komen. Ik wil graag weten waar mijn kittens terecht komen, maar als kittenkoper is het ook fijn om te zien hoe de kittens opgroeien en om vragen te kunnen stellen. Het moet natuurlijk van 2 kanten klikken.
Omdat de kleintjes de eerste weken nog erg gevoelig zijn voor ziektes en ik vooral rust wil voor moeder en kittens, kunnen de kittens pas bezocht worden op een leeftijd van ongeveer 5 weken. Dan kan er ook meer gezegd worden over de karaktertjes.

Evaluatie kittens
Kittens worden de eerste weken onder evaluatie gehouden. In die weken wordt er gekeken of een kitten bv fok of show geschikt is en of deze blijft, of wordt vrijgegeven aan een cattery of naar liefhebber. Er zijn 4 onderverdelingen:
-fok/show: dit kitten voldoet bijna perfect aan de rasstandaard en mag naar een andere cattery verhuizen waar men dit kitten ookkan showen.
-fok: dit kitten voldoet in grote mate aan de rasstandaard, maar heeft bv een foutje in de aftekening en mag naar een andere cattery verhuizen.
-liefhebber/show: dit kitten voldoet bijna perfect aan de rasstandaard en mag naar een liefhebber verhuizen die het kitten wil gaan showen of voor liefhebber.
-liefhebber: dit kitten voldoet in grote mate aan de rasstandaard, maar heeft bv een foutje in de aftekening en mag naar een liefhebber verhuizen.

Reserveren
De eerste weken staan alle kittens onder evaluatie, dat betekend dat de cattery graag wil bekijken welke kittens beschikbaar komen als liefhebber, voor de fok, of dat een kitten in de cattery blijft.
Meestal kunnen er na een week of 5 wel enkele kittens vrijgegeven worden voor de liefhebber. Maar het kan voorkomen dat kittens tot een week of 12 nog onder evaluatie staan.
Een vrijgegeven kitten mag gereserveerd worden nadat er een kennismaking is geweest en het van beide kanten klikt. Hierbij wordt reserveringsgeld betaald.  Dit is 200 euro .

Soortgenootje
Ragdolls willen graag een soortgenoot om mee samen te leven (net als andere katten). Dit soortgenootje hoeft geen Ragdoll te zijn, maar wel een kat of kitten met een soortgelijk energieniveau. Een mens of ander dier kan een soortgenootje helaas niet vervangen.

Mensen die 2 kittens tegelijk adopteren krijgen voorrang .

Ook mensen die al een kitten van onze cattery hebben krijgen voorrang.

 

Castratie
Elk kitten wat als huisdier hier vertrekt zal gecastreerd worden. Daar maak ik geen uitzonderingen op. Vroeg castratie is niet schadelijk voor de fysieke en mentale gesteldheid van het kitten en kittens herstellen veel sneller na de ingreep op jongere leeftijd. Mocht u hier vragen over hebben dan mag u natuurlijk hierover contact opnemen.


Natuurlijk kan u altijd terecht voor vragen en ondersteuning na aankoop van een kitten van de cattery.

Mocht u interesse hebben in een kitten of toekomstig nest, neem dan gerust contact op.