Kitten beleid

Een nestje van Ragdoll Cattery Mecoté wordt gefokt in huiselijke kring. De eerste weken zit moeders met haar kittens op mijn slaapkamer of de kattenkamer. Zodat ze in alle rust kan wennen aan haar rol als moeder. Zodra de kittens een week of 3 zijn verhuizen ze naar de kittenkamer om zo eerst zindelijk te worden en aan vast voer te wennen. Ze zitten tussen de andere katten en de huiselijke drukte, om ze aan zoveel mogelijk geluiden en situaties te wennen. Wij voeren Orijen.

Met 10 weken lopen ze door het hele huis heen. Rond de 13e week worden ze gecastreerd of gesteriliseerd indien niet voor de fok.

Naar Nederland en België verkopen wij niks voor de Fok.

 

Ouderdieren van de cattery zijn altijd volledig getest:
-Echo voor PKD/CIN (nieren) en HCM (hart) jaarlijks
-Dna eenmalig
-Fiv Felv

 

 

Kittens worden volgens schema ontwormd, 2x geënt en ze vertrekken gecastreerd/gesteriliseerd, voorzien van een chip, Europees paspoort, hun stamboom, kittencontract, een leuk kittenpakket. Ze vertrekken op ong 14 a 15  weken leeftijd. 

 

Kennismaking*

Omdat de kleintjes de eerste weken nog erg gevoelig zijn voor ziektes en ik vooral rust wil voor moeder en kittens, kunnen de kittens pas bezocht worden op een leeftijd van ongeveer 6 weken. Dan kan er ook meer gezegd worden over de karaktertjes.

Evaluatie kittens
Kittens worden de eerste weken onder evaluatie gehouden. In die weken wordt er gekeken of een kitten bv fok of show geschikt is en of deze blijft, of wordt vrijgegeven aan een cattery of naar een liefhebber. 

 

Reserveren
De eerste weken staan alle kittens onder evaluatie, dat betekend dat de cattery graag wil bekijken welke kittens beschikbaar komen als liefhebber, voor de fok, of dat een kitten in de cattery blijft.
Meestal kunnen er na een week of 6 wel enkele kittens vrijgegeven worden voor de liefhebber. Maar het kan voorkomen dat kittens tot een week of 12 nog onder evaluatie staan.
Een vrijgegeven kitten mag gereserveerd worden nadat er een kennismaking is geweest en het van beide kanten klikt. Hierbij wordt reserveringsgeld betaald. 

Mensen die 2 kittens tegelijk adopteren krijgen voorrang .

Ook mensen die al een kitten van onze cattery hebben krijgen voorrang.

 

Castratie
Elk kitten wat als huisdier hier vertrekt zal gecastreerd worden. Daar maak ik geen uitzonderingen op. Vroeg castratie is niet schadelijk voor de fysieke en mentale gesteldheid van het kitten en kittens herstellen veel sneller na de ingreep op jongere leeftijd. Mocht u hier vragen over hebben dan mag u natuurlijk hierover contact opnemen.


Natuurlijk kan u altijd terecht voor vragen en ondersteuning na aankoop van een kitten van de cattery.

Mocht u interesse hebben in een kitten of toekomstig nest, neem dan gerust contact op.