Geschiedenis

 

 

De Ragdoll is ontstaan in Amerika in de jaren zestig door Ann Baker.  Ann Baker was op dat moment een ervaren perzen fokker maar was opzoek naar een nieuw ras.De ragdoll is ontstaan uit de poes Josephine. Josephine was van de buurvrouw van Ann. Josephine had vaak een nestje kittens, die erg wild waren. Toen Josephine op een dag aangereden werd door een auto moest ze intensief verzorgd worden. Gedurende deze verzorging werd de poes minder wild. De kittens die ze na het ongeluk kreeg waren opvallend lief en relaxed. Ann raakte erg geinteresseerd in de kittens en besloot er 3 mee naar huis te nemen. Met deze kittens en haar zwarte perzen besloot ze een nieuw ras te creeeren . De kittens, die uit de kruisingen volgde, selecteerde ze vooral op uiterlijk en karakter. Vanwege hun ontspannen karakter noemde ze het nieuwe ras Ragdoll, vertaald "lappenpop". Haar cattery gaf ze de naam van een beroemde Amerikaanse lappenpop, Raggedy Ann.

 

 

 

In 1967 werd de ragdoll voor het eerst erkent als ras in Amerika. En in 1981 kwamen de eerste ragdolls in Europa en in 1990 werden de eerste ragdoll kittens in Nederland geboren.

 

Op dit moment is de ragdoll bij alle verenigingen erkent. Het ras veranderd nog steeds door de komst van nieuwe kleuren en aftekeningen. Vooral de laatste jaren is de ragdoll erg in populariteit toegenomen. Dit is vooral te danken aan het mooie uiterlijk en het lieve karakter van de ragdoll.